Skip to content

Despre

Povestea noastră

Cine suntem?

M Matcons este o firmă cu capital 100% românesc, ce activează pe piața distribuției de îngrășăminte chimice din 2003.

Firma a început activitatea de distribuție îngrășăminte chimice în județul Teleorman, dupa care și-a extins zona de activitate în partea de sud a țării, respectiv în judetele Caraș-Severin, Călărași, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Giurgiu și Ilfov.

Dispunem de un parc propriu de mijloace de transport (TIR-uri), cu licență de transport pentru mărfuri generale și mărfuri periculoase, ceea ce ne oferă posibilitatea să livram rapid, gratuit și în siguranță îngrășămintele din depozitele noastre.

Activitatea de distribuție se desfășoară cu o echipă tânără de agenți de vânzare profesioniști, care asigură consultanță fermierilor în ce privește îngrășămintele chimice pentru diversele tipuri de culturi.

Viziune

Matcons își propune să aducă în sudul țării îngrășăminte chimice de calitate și la prețuri cât mai accesibile pentru agricultorii români.

În acest scop, am construit în orașul Turnu Măgurele un depozit ultra modern de îngrășăminte chimice, pentru a fi pregătiți să livrăm rapid produsele comandate către clienții nostri.

Nu în ultimul rând, la baza afacerii stau dedicația și seriozitatea maximă, atât a conducerii cât și a personalului, drept dovadă fiind diplomele de TOP Afaceri pe care le-am primit de-a lungul anilor.

Ce îngrășăminte vindem

Ingrasaminte chimice azotat de amoniu

Azotat de amoniu

Azotatul de amoniu, (NH4NO3), o sare de acid azotic şi amoniac, este folosit pe scară largă ca îngrăşămint chimic. Azotatul conţine în jur de 34 la sută azot, toate acesta fiind componenta chimica cea mai utilizata de plante. Este o substanţă incoloră, cristalina (punct de topire 169.6 ° C [337.3 ° F]) si este foarte solubil în apă.

Azotatul este folosit ca ingrasamant de suprafata, pentru cultivarea cerealelor, plantelor furajere si pomilor fructiferi. Granulatia optima si neaglomerabilitatea azotatului asigura o buna dispersare pe sol prin mijloace mecanice si o nutritie echilibrata a culturilor.

Dozarea pe teren se face in functie de cultura si de conditiile de clima si sol. Se aplica atat prin imprastiere, la pregatirea patului germinativ, cat si localizat, odata cu semanatul. La cereale paioase si pe pajisti este preferabila aplicarea in vegetatie, in functie de necesarul plantelor.

Uree granulată

Ureea este ingrasamantul cu cea mai ridicata concentratie de azot (N), cu un conţinut minim de 46%. Este un îngrăşământ non-acid şi poate fi utilizat pentru toate tipurile de sol şi pentru orice cultura ca îngrăşământ major şi în soluţie pentru fertilizare foliară suplimentara.

Ureea este un îngrăşământ esenţial pentru culturile de orez şi cucurbitacee. Este utilizat, in special, ca ingrasamant de suprafata, aplicat fie separat, fie in combinatie cu alte ingrasaminte. Dozarea este in stransa dependenta cu tipul culturii, al solului si conditiile climaterice.

Ingrasaminte chimice uree granulata
Ingrasaminte chimice complex NPK 15-15-15

Complexe NPK

NPK este un ingrasamant complex, granulat, de mare eficienta care contine toate elementele necesare pentru dezvoltarea plantelor (azot, fosfor şi potasiu). Produsul este nonhidroscopic şi toate substanţele conţinute în îngrăşământul NPK sunt solubile în apă.

NPK este utilizat ca îngrăşămint principal pentru toate tipurile de sol şi pentru toate tipurile de culturi agricole. NPK este deosebit de eficient pentru solurile negre și brune la irigareca urmare a unei utilizari mai intensive a componentei fosfat. Exista intr-o gamă largă de tipuri de produse si este posibila selectarea tipului de NPK in functie de sol si de cultura specifica.

Se utilizeaza la fertilizarea terenurilor agricole, ca ingrasamant de suprafata pentru culturile de cereale, pasuni si livezi. Se aplica, in special, odata cu pregatirea patului germinativ sau concomitent cu semanatul localizat pe rand, la culturi pretentioase precum: sfecla de zahar,  grau, porumb si cartof.

Matcons vinde urmatoarele tipuri de complexe: 20.20.0, 15.15.15, 12.52.0, 14.10.20, 18.46.0.